Cuentos en Petits! Grans! Llibres

Cuentos en Petits! Grans! Llibres

viernes, 26 de enero de 2018

Un camí de flors. Libros del Zorro Rojo


Títol: Un camí de flors   
Autor: Lawson, JonArno
Il·lustrador: Sydney Smith
Any: 2017
Edat recomanada: 6 anys
Pàgines: 32 Enquadernació: Cartoné

ISBN: 978-84-94650-73-4Un llibre del 2015 que ens arriba aquest any amb una nova i esplèndida edició de l'editorial Libros del zorro rojo. Es tracta doncs d’Un camí de flors, un àlbum il·lustrat sense text al qual no li calen paraules, ja que les il·lustracions ens ho diuen tot. L’il·lustrador Sydney Smith juntament amb l'autor JonArno Laswson han decidit plasmar-nos al personatge principal (una nena amb caputxa vermella) com el fil conductor de tota la història, de manera que sabem que per mitjà d'ella alguna cosa anirà variant.


Aquesta nena de caputxa vermella en les primeres imatges veiem que passeja per una ciutat grisa on tot és fosc i apagat, amb el seu pare de la mà, massa enfeinat amb els seus mals de cap d'adult i trucades telefòniques com per prestar-li atenció a la seva filla. Ella és l'única que té color, metafòricament podríem dir que és l'única personeta alegre, imaginativa i innocent de tota l'escena, fins que es topa amb unes flors silvestres també de color. A poc a poc, mentre van passant les escenes, es comencen a veure més objectes en color, mentre la nena va collint flors per allà on les veu. Però no se les queda aquestes flors, sinó que les va repartint allà on ella veu que se'n necessiten, com al colom mort del parc, el qual Sydney l'ha pintat en blanc i negre, i un cop la nena li ha posat les flors damunt, esdevé de color. Les imatges van canviant de blanc i negre a color segons anem passant les pàgines, mentre que la nena va deixant flors per allà on passa, insinuant per tant un camí de flors.
És una història que ens fa reflexionar sobre la importància de les petites coses de la vida, que no són altra cosa que fixar-se en els petits detalls que ens poden il·luminar el dia a dia, com el gest de regalar o rebre una flor.


És una advertència a nosaltres, els adults perquè deixem d'anar tant de bòlit per la vida i dediquem uns minuts a gaudir de cosetes meravelloses que ens agraden i ens fan sentir bé. Si no, fixeu-vos amb la nena, com va canviant d'expressió durant les escenes, fet que la Sydney ha pogut captar amb les seves il·lustracions.
 Un àlbum molt recomanat, al que no li calen paraules.


Arianna Domínguez

No hay comentarios:

Publicar un comentario